Dr. Adrian Dima - Medic primar ortopedie traumatologie

Servicii

Consultatii de ortopedie

Serviciile   de ortopedie sunt grupate in urmatoarele categorii:

  • Consultatie initiala: de la primele simptome, consultatie cu recomandare de investigatii sau cu diagnostic direct.
  • Consultatie dupa investigatii: in ortopedie, multe afectiuni au nevoie de investigatii imagistice (RMN, ecografie) pentru confirmarea diagnosticului.
  • Consultatie de control: dupa parcurgerea etapei de recuperare, dupa interventie chirurgicala sau dupa efectuarea unor proceduri.
  • Infiltratii articulare: cu solutii vasco-elastice si tehnici moderne cu beneficii extraordinare pentru mobilitatea articulara.
Artroscopie de Genunchi

Artroscopia de genunchi se efectueaza atunci cand avem o leziune sau ruptura de menisc de gradul 3 si 4, in sindromul de plica sinoviala si multe alte afectiuni ale genunchiului. Fiind o metoda minim invaziva ce trateaza diferite probleme articulare ale genunchiului folosind numai 2 incizii mici. 

Reconstructia Ligamentara (Ligamentoplastia)

Reconstructia ligamentara (ligamentoplastia) de ligament incrucisat anterior si ligamentele colaterale ale genunchiului. Reconstructie artroscopica minim-invaziva cu autogrefa (grefa recoltata de la pacient) Hamstrings, Cvadricipitala si BTB (grefa din tenonul Patelar).

Tratamentul fracturilor membrului superior si inferior

Prin fractura se intelege o discontinuitate la nivelul osului. Un os poate fi complet rupt sau partial fracturat in mai multe moduri: oblic, pe lungime, in mai multe fragmente, etc. Fracturile  apar din cauza unei traume (o cazatura, un accident rutier, in timpul unui joc dur de fotbal,etc).

Artroscopie de glezna

Este o metoda revolutionara in tratamentul afectiunilor articulatiei gleznei. Cu ajutorul unor instrumente speciale se acceseaza spatiul articular prin incizii minine. Astfel se pot trata numeroase probleme ale gleznei, de la artroza la rupturi de ligamente sau cartilaj, sechele dupa entorse, infectii si sindroame dureroase de cauza necunoscuta.

Artroplastia (Proteza) de sold si genunchi

Proteza de sold sau proteza de genunchi ,(Artroplastie de sold sau artroplastie de genunchi), este recomandata in cazurile avansate de artroza unde celelalte metode de tratanment nu au fost eficente.

Infiltratii intraarticulare si periarticulare

Infiltratii intra si periarticulare cu diferite substante in articulatia genunchiului, soldului , umarului, gleznei si cotului.

Sindromul de Tunel Carpian

Sindromul de canal carpian apare atunci cand nervul median sufera o compresiune la nivelul canalului carpian si functia sa este afectata. Pentru ca diagnosticul sa fie cel corect este necesar ca datele clinice si cele paraclinice sa fie corelate corespunzator.

Formatiuni tumorale (benigne si maligne) la nivelul membrelor

Principalul simptom este reprezentat de durere manifestata in special pe parcursul noptii si nu este determinata de mobilizarea segmentului afectat. Diagnosticul se stabileste atat pe baza examenului clinic al pacientului si al anamnezei acestuia cat si cu ajutorul imagisticii medicale reprezentate de catre radiografiile osoase, computer tomograf CT si rezonanta magnetica nucleara RMN efectuate de catre medicul radiolog